廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢?
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 12
snowwhite
車站見習員
貼文: 1
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
我老爺仍有做野,住的地方又不用交租。錢對他們根本就不重要,但我老公每個月都仲卑好多家用佢地,我都唔明,佢又唔係搵好多︳屋企又有兩隻小朋友,留多錢給自己個仔女用︳有什麼不對呢?

我只是覺得,如他父母沒錢,我地有責任照顧佢地,但可能佢地仲有錢過我地,平時小小心意咪可以,但個個月4, 5千,我都唔知點講。

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
susan618
車站見習員
貼文: 2
graphgraph
回复: 你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
從好的一方面看,你老公好考順,是優點來的。

已記錄 已記錄
藍藍
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
回复: 你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
你有沒有同你老公心平氣和咁講呢。你可以拿很多bb要買的東西的資料,要報讀的課程等等,令佢認真想想,有bb真是要用好多錢。然後再慢慢同佢解釋呢。好似上面位媽媽話齊,佢都是考順,所以不要激氣。

已記錄 已記錄
goodmother
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
回复: 你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢? 16 年, 5 月前 評分: -1
講真,你試試同你老公講,叫佢keep起暫時唔好比咁多你奶奶,你可以同佢講,你現在個個月比咁多,佢地如果沒有save起,萬一日後佢地有什麼事要入醫院咁,到時你要拿一大舊錢,好辛苦的。自己咪當放在自己戶口,日後萬一有事,你都有錢照顧佢地。咁同佢講,可能好些。

已記錄 已記錄
shah
車站見習員
貼文: 8
graphgraph
http://baby.popart.hk/blog/?skid=1220
回复: 你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢? 16 年, 5 月前 評分: -2
but i think,your hubby"s daddy mami use many $$ to take care him when he was young~!
now your hubby aready grow up la,is no take care back his dad ma,when take care?

已記錄 已記錄
coe1205
車站見習員
貼文: 26
graphgraph
回复: 你地有沒有因為給家用奶奶而和老公吵呢? 16 年, 5 月前 評分: -4
但係仔女養父母係天經地義喎!我無做野,我C6都每個月比家用我呀爸同呀媽,(因為我無6299)

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 12
直接將最新的文章送到你的桌面