廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
有了1個月BB
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
cool
車站見習員
貼文: 3
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
有了1個月BB 15 年, 5 月前 評分: 0
我剛剛有了BB呀, 請問各位有經驗的媽媽, 我現在要點做呀?有了bb要注意些什麼呀?我很開心但又好緊張同擔心, 請各位媽媽教路. 多謝

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
肥媽咪
車站見習員
貼文: 1
graphgraph
回复: 有了1個月BB 15 年, 5 月前 評分: 0
你決定你會去政府醫院定私家醫院到生呢?

去政府醫院生的話,首先要去普通診所驗孕,醫生就會幫你寫封轉介信去你想生bb果間醫院到。之後你就拿著那封信去醫院登記。你記住要先打電話到醫院產科部問問,因為佢地有指定時間收新証。另外,護士會同你約期做第一次詳細產檢,之後亦會定期做產檢。

去私家醫院的話,就搵個你想他替你接生的婦產科醫生做檢查,然後約期同你接生,你要留意佢是不是在你想生的私家醫院掛單。

已記錄 已記錄
kmg
車站見習員
貼文: 6
graphgraph
你要食多些有營養的食物,要吸收多些鈣質,可以飲鮮奶。另外,唔好食煎炸熱氣同生冷寒涼食物,魚生雪糕果啲就千其唔好。

大肚婆好容易病,尤其是天氣冷,一定要著足夠的衫。

已記錄 已記錄
cool
車站見習員
貼文: 3
graphgraph
請問政府醫院邊間好?是不是不可以選的呢?

已記錄 已記錄
mosses
車站見習員
貼文: 8
graphgraph
是分區的,你要有住址証明先得。

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面