廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
做媽媽壓力大,身體壞,條腸又唔乖
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
mochi
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
做媽媽壓力大,身體壞,條腸又唔乖 14 年前 評分: 0
新手媽媽報到!
個仔5個大,真係發覺媽媽唔易做
驚佢肚餓又驚佢病,一喊就心都慌晒
精神壓力真係好大…搞到便秘呀近排….又多樣野擔心啦…

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
sunshine
車站見習員
貼文: 11
graphgraph
回复: 做媽媽壓力大,身體壞,條腸又唔乖 14 年前 評分: 0
有同感, 有時去小個便都驚佢碌落地, 更何況開大呢, 呢位媽咪有冇工人或自己媽媽幫手呀? 最緊要relax 一啲, 朝早定時空肚飲杯暖水, 食個apple先食早餐, 好快有得去架啦

已記錄 已記錄
mochi
車站見習員
graphgraph
回复: 做媽媽壓力大,身體壞,條腸又唔乖 14 年前 評分: 0
我都試左幾多方法啦其實
蔬果有特別食多左,亦有試過食辣野去刺激下
都冇用...

已記錄 已記錄
小朱媽
車站見習員
貼文: 13
graphgraph
回复: 回复: 做媽媽壓力大,身體壞,條腸又唔乖 14 年前 評分: 0
我聽中醫講過便秘唔好食spicy野, 因為燥上加燥, 更難排便,
呢位媽咪可先試下一隻叫樂可舒的通便丸,清晒d宿便先, 臨訓食一粒, 6-8個鐘發效, 第二朝就一定有得去, 但又唔會令你不受控咁痾油痾水, 隻藥係幫條大腸恢復自然蠕動的本能, FDA認可的, 所以醫院都係用佢, 之後慢慢調理番排便機能, 我知最近隻藥喺慢令, 屈人士, 華x堂的counter仲有coupon俾你平幾蚊, 又或者可到tips.html去download些e-coupon, 你不妨試下幫唔幫到

已記錄 已記錄
fatedith
車站見習員
graphgraph
起身空肚飲杯蜜糖水,有少少潤腸作用...又潤燥...

如果受得凍野既話食乳酪都ok架wor~~

已記錄 已記錄
mochi
車站見習員
graphgraph
回复: 回复: 回复: 做媽媽壓力大,身體壞,條腸又唔乖 13 年, 12 月前 評分: 0
www.mamastation.com/outside_link/link_ou...xmedia.com/tips.html
幾得意wor個網...有防便秘tips...幾好~哈哈

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面