廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
好激氣分享
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
goodmother
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
好激氣分享 16 年, 6 月前 評分: -1
今日搭巴士,個巴士位沒有鐵欄比人排隊,我之前本來只有兩三個人,點知後來d人嚟到巴士站,個個到走去前面不排列,有無攪錯。

好啦,之後巴士嚟,我大住肚,沒有辦法,由得去地啦,點知有個粉腸,見有巴士,跑到巴士站,仲想越過我上車,大佬,家車又未滿,佢都唔排隊,終於忍唔住出聲,佢中好串咁話,我邊到有打尖,仲話我行得慢,激到我呀!

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
shoppingma
車站見習員
貼文: 2
graphgraph
回复: 好激氣分享 16 年, 6 月前 評分: 0
香港人經常話大陸人唔排隊,其實一樣好多香港人唔排隊。我日日搭巴士都有這些人。大家日日都見面,佢地都好意思打尖,我同自已講,當佢地傷殘law!!

講起公德心,我個肚籮咁大時,經常都無人讓坐。10次要企,有5次無人讓位,你話阿,d香港人同d大陸人味一樣。

已記錄 已記錄
goodmother
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
回复: 回复: 好激氣分享 16 年, 6 月前 評分: -1
無錯呀,坐地鐵都不是很多人讓助。

有一次,我坐巴士,有個六七十歲的阿伯讓個位給我,佢隔離其實有個20多歲的女子,如果我是果個20多歲的女子,真是覺得好肉酸。

已記錄 已記錄
coe1205
車站見習員
貼文: 26
graphgraph
回复: 好激氣分享 16 年, 5 月前 評分: -4
唔係喎我大肚時10次坐地鐵有8次有人讓位,但而家揹住BB坐地鐵,未試過有人讓位

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面