廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
bb同寵物可以共存嗎?
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
160cm
車站見習員
貼文: 12
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
bb同寵物可以共存嗎? 14 年, 4 月前 評分: 0
表妹一屋一貓一狗, 最近仲生埋bb, 佢99驚佢d孫居住環境污joe, 又話好大陣味, 各位媽媽有冇什麼心得?

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
主子
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
回复: bb同寵物可以共存嗎? 14 年, 4 月前 評分: 0
其實真是好看個人本身,佢自己養開一定唔覺有問題,但其實動物毛會容易引起敏感,亦有"室",同初生BB 一齊不大好。

已記錄 已記錄
小朱媽
車站見習員
貼文: 13
graphgraph
回复: bb同寵物可以共存嗎? 14 年, 4 月前 評分: 0
惟有勤力d搞清潔啦, 唔好俾d狗毛貓毛囤積四角,搞到bb敏感, 同埋太多寵物異味, 都要處理, 免得老人家探你時有投訴

已記錄 已記錄
siumai
車站見習員
貼文: 3
graphgraph
教導同訓練bb同寵物之間如何相處, 更重要, 一來可避免狗仔因為jealous而傷害bb, 二來避免bb唔小心整嬲狗狗, 令狗狗本能地反擊, 最終又係傷害都bb.
至於氣味同fleas, 其實市面上都有d家用殺菌噴劑可解決問題, 也不用太擔心啊!

已記錄 已記錄
sunshine
車站見習員
貼文: 11
graphgraph
回复: 回复: bb同寵物可以共存嗎? 14 年, 4 月前 評分: 0

最近在bum :unknown:s to babe , 發現有隻叫euk bea :love: 的天然殺菌辟味噴霧, 係用天然藍桉尤加利樹油提煉而成, 冇毒性, 連噴bb床, 狗仔床都得, 證實可殺H1N1,大腸桿菌, 葡萄球菌及沙門氏菌兼塵蟎, 佢寫住係澳洲最耐歷史的家居清潔用品公司FGB原裝出品, 應該可靠的,

已記錄 已記錄
小朱媽
車站見習員
貼文: 13
graphgraph
我昨天去會展購物節見到有一樣好似叫守護熊殺菌辟味噴霧(sorry, 唔記得英文名), 個promoter又係話係用天然尤加利樹油提煉而成, 對bb同寵物冇毒性, 證實可殺豬流感,大腸桿菌, 葡萄球菌及沙門氏菌兼塵蟎, 仲即場騷曬d證書俾我睇tim. 佢地喺一入門口有架福士的前面,有wd-forty同車蠟賣嗰個位, 擺到27號, 大家行開果頭不妨去睇睇隻product幫唔幫到手!

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面