廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
灰~~2 個月B抗拒飲奶瓶
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
牛爸爸
車站見習員
貼文: 1
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
灰~~2 個月B抗拒飲奶瓶 14 年, 6 月前 評分: 0
我個仔就黎2 個月了, 頭一個月就係半揼半埋身的咁飲奶,過左一個月之後就全埋身了。但因為就黎要返工所以諗住TRAIN 番佢飲奶樽...點知佢好抗拒,我買左個奶咀比佢吮,但都唔係好鐘意!!!

而家TRAIN 左成個禮拜啦... 一用奶樽就喊到湯豬咁。試過餓佢一陣先比奶佢樽佢飲..但佢寧願餓都唔飲奶..一未喊!!! 我次次都屈服比番人奶佢!!! 但我仲有10 日就要返工了!!

試過用奶瓶餵奶時媽媽避席,試過烚多幾次個奶咀,等奶咀軟一些;也試過在食用前將奶咀浸暖;試過不同牌子都冇用,都唔知點算好......HELP!!!

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
車站見習員
貼文: 5
graphgraph
回复: 灰~~2 個月B抗拒飲奶瓶 14 年, 6 月前 評分: 0
醫院曾經教過用針筒,即係用黎餵藥果種,泵出黎之後係BB既咀角到攝入去比佢飲,等佢吞左之後再比第二啖。

已記錄 已記錄
abott
車站服務員
貼文: 32
graphgraph
回复: 灰~~2 個月B抗拒飲奶瓶 14 年, 6 月前 評分: 0
the nurse taught me to use cup. you may try this method

已記錄 已記錄
suxingzhu
車站見習員
貼文: 2
graphgraph
回复: 灰~~2 個月B抗拒飲奶瓶 14 年前 評分: 0
我個B都係甘..搞到我要辭職~
你或者試下可吾可以用小匙羹喂他啦,,因為每個BB都吾同,,,,
我身邊都有幾個B都係甘..吾知點解吾食奶咀
: :question:

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面