廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
買膠定玻璃好
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 12
flower
車站見習員
貼文: 9
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
買膠定玻璃好 15 年, 8 月前 評分: 0
買奶樽定玻璃好呢??

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
veveii
車站見習員
貼文: 22
graphgraph
回复: 買膠定玻璃好 15 年, 8 月前 評分: 0
膠奶樽半年就要換,玻璃就可以食到大,所以我用玻璃

已記錄 已記錄
小馬
車站見習員
貼文: 12
graphgraph
我好怕玻璃容易打破

已記錄 已記錄
lifeever
車站見習員
graphgraph
若買膠奶樽,要留意以下:
家 長 選 擇 安 全 奶 樽 , 可 認 住 PES ( Polyset Epoxy Siloxane ) 、 PP ( Polypropylene ) 、 PPSU ( Polyphenylsulfone ) 及 矽 膠 ( Silicon ) 這 4 款 物 料 , 即 使 高 溫 消 毒 亦 不 會 釋 放 雙 酚 A 。

已記錄 已記錄
cash
車站見習員
graphgraph
只要小心些,玻璃都唔會好容易打爛,我一個都無打爛過。hee hee

已記錄 已記錄
bay307
車站見習員
貼文: 6
graphgraph
我用膠,okay無問題。個人認為玻璃出街好煩

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 12