廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
坐學行車是不是好呢?
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
candyw80
車站見習員
貼文: 2
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
坐學行車是不是好呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
我聽人講,坐學行車對BB不好,是不是真的呢?有什麼不好呢?

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章

回复: 坐學行車是不是好呢? 16 年, 6 月前  
yes ar, 會令到隻腳變形呢。

已記錄 已記錄
豬媽
車站見習員
貼文: 3
graphgraph
回复: 坐學行車是不是好呢? 16 年, 6 月前 評分: -2
用學行車會令BB較遲才識行,而且仲會八字腳同用腳尖行路,如果他習慣了很難改的。所以,最好不要讓他座學行車。

已記錄 已記錄
misshk
車站見習員
貼文: 2
graphgraph
回复: 坐學行車是不是好呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
最好就唔好,在外國好似已經禁咗啦!

如你要做家務, 放佢在學行車一陣就ok,但想用來學行就要考慮吓先啦!

已記錄 已記錄
shah
車站見習員
貼文: 8
graphgraph
http://baby.popart.hk/blog/?skid=1220
回复: 坐學行車是不是好呢? 16 年, 5 月前 評分: -2
my son no use 學行車,only me carry his hands to walk.
and he around 1yr 2month can walk well~!^^

已記錄 已記錄
coe1205
車站見習員
貼文: 26
graphgraph
回复: 坐學行車是不是好呢? 16 年, 5 月前 評分: -4
係呀!bb用學行車只會腳,唔識用手,會攪到手腳唔協調,唔識平衡嫁,我bb8個幾月都無用過,而且健康院D姑娘都唔建議用學行車,所以我打算買學行手推車比BB

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面