廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
低敏奶粉 (hypoallergenic)
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1234
bbchan
車站見習員
貼文: 11
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
回复: 低敏奶粉 (hypoallergenic) 14 年, 3 月前 評分: 0
我朋友個囝囝都食緊韓國既"寶貝兒" 佢都無敏感喎 仲話係唯一一間用低溫消毒+真正既初乳 唔會熱死哂D營養喎 唔知係咪韓國D水質好好呢 哈哈 好似而家興食韓國奶粉咁既~~~? 個日係MANNINGS有個大陸既女士問韓國奶粉~~

你地點睇? 我黎緊都想試~

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
大寶寶
車站見習員
貼文: 2
graphgraph
回复: 低敏奶粉 (hypoallergenic) 14 年, 3 月前 評分: 0
用低溫消毒會唔會刹唔死啲菌?

已記錄 已記錄
joeyleung
車站見習員
貼文: 4
graphgraph
明冶低敏或者林貝兒XO都是可以防止敏感,聽講林貝兒奶粉成份最接近母乳,容易消化吸收。

已記錄 已記錄
patwong
車站見習員
貼文: 5
graphgraph
林貝兒同寶貝兒是不是同一隻?

已記錄 已記錄
ching.iris
車站見習員
貼文: 11
graphgraph
低溫殺菌...?真係睇到都o左咀.....
平時都係聽高溫殺ga ma......

唔同ga~~雖然都係韓國奶粉~~
但係睇落去, 林貝兒高級好多wo~哈哈~(可能因為我係一個著重外表的媽媽~呵呵~)
BB食左唔肯放手, 我睇到覺得好開心呀^^

已記錄 已記錄
kkwendy
車站見習員
貼文: 6
graphgraph
好多人以為對付敏感就用低敏HA-奶粉,其實低敏奶粉係用化學手段改變了的奶品化學結構,這種方式很具有爭議性,所以好多先進的醫院只對一d特别情況既bb餵食HA-奶粉,其實為左避免牛奶蛋白過敏,可以食有隻叫Bisoja奶粉,屬於大豆配方奶粉,不含牛奶蛋白就可天然地避過對牛奶蛋白奶粉

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1234
直接將最新的文章送到你的桌面