廣告看板

head-56

MaMaStation > forum

MaMaStation.com

歡迎, 訪客
登入註冊.    遺失密碼嗎?
點同BB轉奶粉呢?
(1 個人正在瀏覽) 1 訪客
跳至底部頁數: 1
bigbear
車站見習員
貼文: 1
graphgraph
會員離線 點此觀看該會員的個人資料
點同BB轉奶粉呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
我想同BB轉奶粉,有什麼要留意呢? 你地點換呢,是不是一餐新,一餐舊就可以呢?

已記錄 已記錄
  只有註冊會員才能張貼文章
豬媽
車站見習員
貼文: 3
graphgraph
回复: 點同BB轉奶粉呢? 16 年, 6 月前 評分: -2
你可以一餐一餐咁加上去。例如,你個仔食開5餐,第一日,就第一餐食新,之後第二至五餐舊。第二日,就第一同二餐食新,第三到五餐食舊。

你要慢慢轉的,否則bb會不適應的。

已記錄 已記錄
旺地恒

回复: 點同BB轉奶粉呢? 16 年, 6 月前  
其實BB食開果隻無話敏感不舒服,不要轉仲好呢!反正隻隻奶粉都差不多的。

已記錄 已記錄
snowman
車站見習員
貼文: 7
graphgraph
回复: 點同BB轉奶粉呢? 16 年, 6 月前 評分: 0
非常同意樓上那位媽咪所講,沒有別要真的不要隨便轉奶粉,BB又要適應,萬一不適應點算。

已記錄 已記錄
shah
車站見習員
貼文: 8
graphgraph
http://baby.popart.hk/blog/?skid=1220
回复: 點同BB轉奶粉呢? 16 年, 5 月前 評分: -2
yes,i also feel all power milk also same same.....breast milk is number 1 forever.

已記錄 已記錄
跳至頂端頁數: 1
直接將最新的文章送到你的桌面